2009. november 10., kedd

Nappali bútor...

nappali bútor. A bútor ma már olyan, mint a ház berendezésének a családfője. Bútor nélkül nincs egy lakásban kényelem és rend sem. A bútorok vásárlásakor legtöbbször az emberek a nappali bútor után érdeklődnek, hiszen a nappali bútor a legdominánsabb egy lakásban, valamint ott töltjük a nap legnagyobb részét, ha a nappalokat tekintjük. A nappali bútor egyik legjobb márka választása talán a retz, rattan, és Balaton bútorcsalád, mivel ezen bútorgyártó végek gyártják a legjobb minőségű bútorokat, nappali bútorokat, mint a szekrény, polc, kanapé és a többi.

Ha már amiről szó van a cikkben, akkor mindig érdemes a szoba hangulatához és színvilágához egyező bútorokat venni. Sok esetben a nappali bútor elronthatja a szoba egyensúlyát, ha például a bútor színe túlságosan is világos a fal színéhez vagy a padlózathoz és ugyan így fordított esetben is. A legtöbb nappali bútor fából illetve műanyagból készül, de az alumínium és a kovácsoltvas bútorok is egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a nappali bútorok körében. Milyen legyen tehát a nappali bútor. Első sorban, ha lehet akkor a bútorok színe sose üssék egymást tehát egy színűek legyenek és az ülőgarnitúrák színe is legyen egységes, de ne túl mintás, csak ha a falak színe, tapétája is mintás erősen.


Így a nappali bútor egy kellemes összhatást fog a szobának kölcsönözni. Ha a nappalinkban nincs szőnyeg csak laminált parketta például, akkor ez esetben érdemes gumi kerekű lábbal ellátott nappali bútorokat venni, mert ha át akarjuk rendezni a szobát , akkor így nem fog sérülni a parketa a nappali bútorok húzogatása közben. Sokan mondják, hogy egy jó bútornak lelke van. Persze nem szó szerint, de akár csak egy cserepes virág egy bútor is megkívánja az odafigyelést. Hetente így legalább 1-2-szer töröljük le a port a bútorokról és vonjuk be portaszítóval őket ha lehet

A nappali bútor mindig is a ház bútorainak a legnagyobb részét teszi ki, hiszen itt nézzük a tévét és itt tároljuk a legtöbb könyvet, dísztárgyat, melyeknek helyre van szükségük. Ha a lakásunk kicsi, akkor érdemes valamilyen, sarok vagy beépíthető bútorban, beépített szekrényekben gondolkodni, mert ezzel jelentős helyet spórolhatunk meg a nappalinkban. Ma már a legtöbb bútor szép üvegajtókkal és üvegfelületekkel van ellátva ezzel is oldva a teret és a bútor méretének a nagyságát. A legtöbb esetben a nappaliban lévő nagy szekrény tehát jó, hogy ha üvegajtóval van ellátva, mert ez csökkenti a nappali bútor méreteit és nem tűnik olyan dobozosnak az egész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése