2009. november 10., kedd

Konyha bútor...

A megfelelő konyha bútor nagyon fontos dolog. Nem mindegy hogy egy adott konyhabútor milyen típusú. A konyhabútor terén a választék hatalmas a piacon, Ha bemegyünk egy bútoráruházba, akkor a legfőb kínálataik között a konyhabútor van. A konyhabútor mérete, stílusa, színe, és formája, valamint anyaga különféle lehet. A konyhabútor fő elemei, a konyhaszekrény, a konyhapult, és az egyéb konyhai gépek. Fontos, hogy mindig olyan konyhabútor vásárlása mellett döntsünk, amely illik a konyha környezetéhez. Ha pl. a konyha színe világos, akkor érdemes olyan konyhabútort vásárolni, amely vagy világosabb, vagy olyan konyhabútor mellett döntetünk, amely épp, ellenkezőleg, tehát sötétebb.

Ha a konyha fehér, és a konyhabútor sötét színű, akkor ezek remekül kiegészítik egymást. A konyhabútor tartalmazhat különféle elemeket. Ha beépített sütőt akarunk a konyhánkba, akkor olyan bútort vegyünk, amely előre úgy van kialakítva, hogy abba a sütő könnyedén beépíthető és kialakítható legyen. Kedvelt megoldás manapság a konyhabútor terén, az L alakú kialakítás. Tehát mikor a konyhabútor nem egy sorban húzódik végig a fal mellett, hanem a saroknál fordul egyet. Ez sok esetben jobb helykihasználtságot, és praktikusabb konyhát eredményezhet. A konyhabútor a pultrészekből áll.

Ez a munkaasztal lényegében, amelyen dolgozni fogunk az ételekkel. Ez alatt helyezkednek el, a rekeszek, ill polcok és fiókok. E fölött is helyezkednek szekrényrészek, ahol a nagyobb lábosokat tárolhatjuk. A konyhabútor fiók részeiben az evőeszközöket szoktuk tárolni, míg az alsó tároló rekeszekben a tányérokat és egyéb konyhai kellékeket. Az is hasznos lehet sok esetben, ha az adott konyhabútor eleve úgy kapható, hogy az már páraelszívót is tartalmaz, vagy szagelszívót. A modern konyhabútorok mindegyike szinte már így kapható. Egy-egy konyhabútor természetesen, nem csak úgy kapható, hogy komplett egész, hanem más módon is. Ha pl. a konyhabútort mi magunk szeretnénk egyénileg kialakítani a saját ízlésünknek megfelelően, akkor vásárolhatunk hozzá, alapanyagokat is, illetve bútorelemeket, majd ezekből vagy mi magunk, vagy szakember segítségével összeállítjuk a nekünk megfelelő konyhabútort. Egy-egy konyhabútor vásárlása előtt fontos mindig ismernünk a konyha paramétereit, tehát a különféle méreteket.

Senki nem szeretné gondolom azt, hogy ha a megvett konyhabútor nem férne el a konyhában rendesen. A méretek ismerete tehát alapvető dolog. A konyhabútor anyaga különféle lehet. A legtöbb konyhabútor fából készül természetesen, mint pl. fenyőfa, tölgyfa, stb..Egyes konyhabútorok műanyagból és fémből is készülnek. Azonban az ilyen anyagból készült konyhabútor, sok esetben nem túl előnyös, ugyanis, nehezebben tisztítható és kevésbé masszív, az esztétikáról nem is beszélve. A konyhabútorokhoz gyakran választhatunk munkalapot is külön. Ilyenkor az adott konyhabútor modellhez fel vannak sorolva különféle munkalap minták, és amelyik tetszik az kiválasszuk, és azt a szettet fogod megkapni. A konyhabútor tehát a konyha alapvető eleme, éppen ezért fontos, hogy a legszebbet vegyük meg, és a legmegfelelőbb módon szereljük össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése